2016. március 12., szombat

A természet ízei

Bár a tavasz már bontogatja szárnyait, még nem mindig teljesen tökéletes az időjárás a kerti munkálatokra, így a mai napra egy kis szabadságot adtunk magunknak és a metszés és talaj-előkészítési munkálatok helyett egy kiállítási programot iktattunk be.

A tihanyi Levendula Látogatóközpontban a Természet ízei című kiállítást néztük meg. Nagyon jó, tematikus kiállítás volt, ahogy összegyűjtötték a vadon termő növényeket, ehető virágokat, terméseket és egy két példát is láttunk felhasználásukra, mint például a szörp, a lekvár, a leves, a krémek és még sok egyéb más.

Bár a növények nagy részét ismerjük, hiszen mi is ezekkel dolgozunk (galagonya, dió, mandula, kökény, medvehagyma…stb.), azért akadtak meglepetések és egy érdekes ötletet is kaptunk. Az egyik ilyen a diólevél szörp.
Bár nem egy hétköznapi szörp, amit az ember minden nap iszik, azonban az egészsége érdekében nagyon hasznos, ha ilyet iszik, ugyanis köztudomású, hogy a diólevél nagyon jó gyógynövény. Így elhatároztuk, hogy az idén kipróbáljuk a diólevél szörpöt....megcsináljuk, aztán majd kiderül, hogy érdemes-e felvenni a termékpalettára.


Egy-két ízelítő kép a kiállításról: 


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése