2015. május 20., szerda

Nyárelő a kertben


Tele a kert csodával, az ember nem győz gyönyörködni a meleg és az eső okozta burjánzásban. Szépen nőnek veteményeink, gyümölcsérlelésben vannak fáink, virágoznak virágaink. 
Persze ez rengeteg munkát is hoz magával, de ki ne dolgozna szívesen, amikor ilyen szép eredménye van munkájának?!

Fügefánk rendületlenül hozza gyümölcseit, évről évre egyre többet. Érnek az almák, körték, cseresznyék, meggyek, barackok. Csontosodnak a diók, mandulák. Szép termés várható a ribizli és egres bokrokon is. 














Virágoskertünk hónapról hónapra újabb gyönyörű virágokkal ajándékoz meg minket. Az idei szezon első nagy sztárja úgy látjuk, hogy a törökszegfű lesz, amely hihetetlen színpompával és variációkkal fog örömöt okozni nekünk. De hasonlóan szemet gyönyörködtető a mézvirág, a pünkösdi rózsa, vagy a rezgőfű. De ugyanilyen szép lehet akár egy szimpla snidling virág is, amely egyszerűségével vesz le minket a lábunkról.  



 











 

A virágoskert mellett a fűszeres kert sem pihen. Terebélyesedik a tárkony, a menta, a citromfű, az édeskömény. Virágzik a zsálya, a kakukkfű. Egy-két napon belül elkezdődhet a feldolgozásuk. Készülhetnek a finom szörpök és a különleges ecetek. Már bimbós a levendula is, így júniusban lesz mit aratni.  Egy szusszanásnyi időt sem hagy a természet nekünk. 
 









A tavaszi metszéskor levágott ágakból készült mulcs bekerült a levendula és a virágoskert alá, hogy földtakarásként még több nedvességet tartson meg növényeinknek. 



Nem mellékesen jól is néz ki, szóval ezután minden évben darálni fogjuk az ágakat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése