2014. május 7., szerda

Szeles hétvége a kertben

Bár az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk hétvégén, azért a kerti munkákkal nem lehetett leállni. Ha menni kell, hát menni kell.....a konyhakertben mindig akad tennivaló. 
Hoztam egy-két képet a szél erejéről:





A szél ellenére is élvezetes volt végignézni hogyan fejlődnek a növényeink, gyümölcseink. Szépen fejlődik a mandula, a dió, gömbölyödnek az almák, körték, barackok. Bár jó pár darab lehullott az erős szélben, azért reméljük marad még a lekvárokba, szörpökbe...:)



A borsónak már jó 5-10 cm-es hüvelye van, szépen fejesednek a saláták is, erősödik a zöldség, a cékla, a hagyma. 
Ugyan a hagyomány szerint csak a fagyosszentek után szabad kipalántázni a paprikát, paradicsomot, mi már optimisták voltunk és az "első fecskéket" már kiültettük. 





A lándzsás útifű lassan virágzik. Ilyenkor kell szedni a levelét, amit meg lehet szárítani teának, vagy mézzel összefőzve szirupnak. Légúti megbetegedések esetén igazi "csodaszer". 


Nemcsak a veteményesben, hanem a virágoskertben is zajlik az élet. Nyílófélben van a tátika, szépen erősödik a rózsa, a levendula, és a körömvirág is már hetek óta ontja virágait. 






Természetesen nem mehetünk haza üres kézzel a kertből, így újabb menta szállítmány érkezett Mamka konyhájába, amiből aztán menta szörp készült. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése