2014. május 11., vasárnap

Bazsalikom...mindig frissen

Kevés embert ismerek, aki ne rajongana a bazsalikomért. Annak, aki sűrűn készít olaszos ételeket otthon, pl. pastát, pizzát, capri salátát, annak elengedhetetlen, hogy mindig legyen a konyhájában, vagy konyhakertjében friss bazsalikom.
Mivel a bazsalikomnak „női lelke” van, így folyamatosan igényli a törődést és a megfelelő öntözés, ha nem kap elég nedvességet, akkor azonnal elhervad, ledobálja leveleit, majd elszárad.

Célszerű otthon a konyhában is tartani egy cseréppel belőle, hogy mindig kéznél legyen, ha egy-két levélre van szükségünk a vacsorához.




Bálint Gazda hírlevelében láttam egy-két hete egy érdekes cikket, (http://www.hobbikert.hu/magazin/igy-kamatoztasd-a-cserepes-bazsalikomod-5-nap-alatt.html), amit azon nyomban ki kellett próbálnom, lévén mivel óriási nagy híve vagyok a bazsalikomnak.


Nagy örömmel jelenthetem ki, hogy valóban működik a dolog. Kis hajtásaim kb. másfél hét alatt meggyökereztek, így az idén nyáron egész „bazsalikom-ültetvény” lesz a teraszon, ami nemcsak az olaszos ételeinket, hanem paradicsomlevünket is gazdagíthatja majd. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése