Kevés
embert ismerek, aki ne rajongana a bazsalikomért. Annak, aki sűrűn készít
olaszos ételeket otthon, pl. pastát, pizzát, capri salátát, annak
elengedhetetlen, hogy mindig legyen a konyhájában, vagy konyhakertjében friss
bazsalikom.
Mivel a bazsalikomnak „női lelke” van, így folyamatosan igényli a törődést és a megfelelő öntözés, ha nem kap elég nedvességet, akkor azonnal elhervad, ledobálja leveleit, majd elszárad.
Célszerű otthon a konyhában is tartani egy cseréppel belőle, hogy mindig kéznél legyen, ha egy-két levélre van szükségünk a vacsorához.
Bálint
Gazda hírlevelében láttam egy-két hete egy érdekes cikket, (http://www.hobbikert.hu/magazin/igy-kamatoztasd-a-cserepes-bazsalikomod-5-nap-alatt.html), amit
azon nyomban ki kellett próbálnom, lévén mivel óriási nagy híve vagyok a
bazsalikomnak.
Nagy
örömmel jelenthetem ki, hogy valóban működik a dolog. Kis hajtásaim kb. másfél
hét alatt meggyökereztek, így az idén nyáron egész „bazsalikom-ültetvény” lesz
a teraszon, ami nemcsak az olaszos ételeinket, hanem paradicsomlevünket is
gazdagíthatja majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése