2015. május 8., péntek

Helyzetjelentés

Egy kicsit eltűntünk májusban, mert a nyakunkba szakadt egy csomó meló, de a lelkesedésünk töretlen és gőzerővel folyik a kert ápolása és az újabb és újabb termékek gyártása, kitalálása, csomagolása.  

Sajnos képekben már nem tudjuk megmutatni, de csodálatosak voltak a virágzó tulipánok, a violák és a gyümölcsfák. Időnket fűnyírással, vetéssel és egyéb reparációval töltöttük, ugyanis a tavaly nagymértékben elszaporodó vaddisznók és őzek ráleltek a mi kertünkre is nem kevés kárt okozva a vetésben és a kerítésben is. Ki kellett lakoltatnunk egy óriási varangyos békát, egy siklót és egy egércsaládot is a fészerből, de új lakói is lettek kertünknek, egy kedves kis rigócsalád költözött borostyánunk kellős közepébe négy kicsi csemetével.

A tavasz megnyitotta a termelést is, hiszen elkészültünk már az ibolya szörppel, a citromfű szörppel és az orgona szörppel is, amiről egy kicsit később részletesebben is fogok majd írni. 

Bővítettük viszonteladóink számát és körét, gyakorlatilag mind egy szemig kiürítettük a tavalyi "kamrapolcokat", így valóban nem teltek léhaságban elmúlt napjaink. 

Az egyetlen, amit nagyon sajnálunk, hogy az időjárás nem volt oly kegyes hozzánk, hogy kellő mennyiségű csapadékkal lássa el kertünket, így az idén nehezebben indult a vetés és a vetéssel kapcsolatos földmunkák.  
Na, de reméljük, hogy mégsem marad üresen az idén sem Mamka kamrája, mert akad némi betakarítható termény a kertben. Itt van például a rebarbara, ami szépen húsosodik már, így a jövő héten valószínűleg az is a lekváros üvegekbe kerülhet. Tárkonyunk a szokásos őrült lendülettel kapaszkodik az ég felé és gyógynövényeink is szépen gyarapodnak. 
Lassan itt a cseresznye szezon is, aztán beindul a gyümölcs-verkli és októberig meg sem állunk. 

Hát dióhéjban most ennyit tudtunk jelenteni Mamka kertjéből. Hamarosan újra jelentkezünk és beavatjuk kedves olvasóinkat az orgona szörp főzés rejtelmeibe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése