2014. október 17., péntek

Őszi kertészeti kiállítás a Villányi úton


Ha ősz, akkor kiállítás a Villányi úti Kertészeti Egyetemen. Kicsit nosztalgiázás is volt nekem, hiszen egy pár éve még én is ugyanazokat a lépcsőket koptattam, míg a kertészet és a vidékfejlesztés csínját-bínját tanultam az egyetemen. 

 A miliő azóta sem változott - sajnos - pedig nagyon ráférne már a felújítás az egyetemi épületekre és a parkolóra is, ahol a kiállításhoz kapcsolódó vásár is megrendezésre került. 

Az időjárás nem volt túl kegyes a mai napon kilátogatókhoz, ugyanis egész nap esett, így jobbára a főépületbe húzódtak az emberek. Viszont ott is akadt bőven érdekesség, amit meg lehetett tekinteni. Csodaszép orchideák, érdekes mediterrán növények, gyümölcsök, szebbnél-szebb virághagymák, növények várták a látogatókat. 






Minden évben van egy-egy téma, ami bővebb teret is kap a kiállításon, tavaly például a kaktuszok voltak a középpontban, az idén pedig a gombákra esett a választás. 

Bevallom őszintén nem vagyok annyira oda a gombákért, de mégis érdekes volt látni ennyi gombafajtát egy csokorban. Ami a legjobban lenyűgözött, azok a nevek voltak, a galambgombák, a pereszkék, a susulykák, a kacskagombák, a csiperkék, a döggombák, a fülőkék, a galócák és még sokáig sorolhatnám az furcsábbnál furcsább neveket, amik azonban mégis sokatmondóak. 





A furcsa nevek után jöhetnek a furcsa gombák is....volt belőlük is bőven. 






A gombakiállítás után még bekukucskáltunk a virágkötészeti verseny előkészületeibe is. Nagyon jó volt látni, ahogy a fiatalok készítették a versenymunkákat. Vajon hogyan alakul ki egy ilyen pályamunka, hogyan fogan meg a gondolat és a terv, hogy mit is kellene csinálni egy ilyen versenyre? 
Kicsit mindig irigyeltem a virágkötőket, hogy milyen fantasztikus alapanyagokkal dolgozhatnak és milyen csodaszép alkotásokat tudnak létrehozni. De persze senki se gondolja azt, hogy ez könnyű munka, mert nem az. Viszont a végeredmény mindig (szinte mindig) óriási sikerélményt ad és jóllakatja az ember szépérzékét. 


Sajnos nem tudtam közeli képeket csinálni a pályaművekről, mert - érthető okokból - még nem engedtek be a "küzdőtérre". 

Amit viszont közelről is meg tudtunk tekinteni az az óvodások és iskolások virágkötő versenyének pályamunkái voltak, ami szintén lenyűgöző volt. 
Kedves, aranyos és nagyon ötletes kis munkákat láttunk. 






Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs probléma az "utánpótlással"...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése