2014. szeptember 22., hétfő

Vilmosunk beérett

Érdekes volt visszanézni, hogy hogyan is jutottunk el vilmoskörténk beéréséig. Tavasz óta lessük minden héten, hogy mekkorát nőttek a kis gyümölcsök és hogyan lettek finom, sárga, mézédes termések. 

Kora tavaszi virágbontás
Áprilisra már megvoltak a gyümölcskezdemények
Májusra már pici pocakot növesztettek
Júniusra már egész szépen kikerekedtek
Augusztus 20.-ra pedig megértek
Készen álltak, hogy a lekvárba kerüljenek


Hát nem is késett sokáig, hogy a lekvárfőző fazékban végezzék pályafutásukat. 
Mindig lenyűgöz a természet, hogy alig 6-7 hónap alatt a semmiből, abból az egy szem kis rügyből egy csodás, finom, mézédes gyümölcs lesz. 

Az idén Vilmosunk mézzel és vaníliával házasítva került a lekvárosüvegekbe.