2014. május 11., vasárnap

Egy paprika kalandjai a fővárosban

Tavasszal nagy örömmel meséltem Mamkának, hogy kollégáim között is akad kertkedvelő „munkatárs”. Ádám kollégám nagy híve a chiliknek, így már évek óta csípősebbnél-csípősebb fajták magjait rendeli Hollandiából, amik aztán itthon szépen felnevelkednek és forrást biztosítanak a fogyasztásra és a baráti ajándékozásra. (bár ha a barátok a világ egyik legerősebb chili fajtáit kapják, akkor vajon mit kapnak az ellenségek?....:)

Mivel egy magas irodaházban dolgozunk, ahová egész délután süt a nap, hát gondolt egyet és két-három „szerzeményt” áttelepített az iroda ablakába. Féltő gonddal óvja és szeretgeti őket minden nap és egyre több kolléga zarándokol hozzánk nap, mint nap megnézni a „chili-ültetvényt”.

Mamka, hallva történetét nagyon megörült, hogy a fiatalok a fővárosban ilyen kertszeretőek, így ajándékba küldött Ádámnak egy hazai „chilit” is, a népnyelven csak úgy ismert „macskapöcse” paprikát.


A paprika elutazott hát a fővárosba, hogy egy nemzetközi csapatban is „megmérettessen” és büszkén feszít a világ minden tájáról érkező társai között (a fekete cserépben látható, elbújva hátul). 


Fejlődéséről folyamatosan  be fogok számolni. Reméljük nem fog szégyent hozni a „magyar virtusra”!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése